Novinky
Novinky

FM Logistic prechádza v strednej Európe na zelenú energiu

Logistická spoločnosť uzavrela zmluvy o obnoviteľnej energii s poľskou spoločnosťou PGE a českou Pražskou energetikou Poľsko – Poskytovateľ služieb dodávateľského…

Na stránke September 29, 2021

Logistická spoločnosť uzavrela zmluvy o obnoviteľnej energii s poľskou spoločnosťou PGE a českou Pražskou energetikou

Poľsko – Poskytovateľ služieb dodávateľského reťazca FM Logistic teraz poháňa vlastné sklady v strednej Európe elektrickou energiou z obnoviteľných zdrojov. FM Logistic podpísal zmluvy o obnoviteľnej energii s najväčšou poľskou energetickou skupinou PGE a s českou spoločnosťou Pražská Energetika. Tieto zmluvy sa vzťahujú na logistické zariadenia, ktoré vlastní a spravuje spoločnosť FM Logistic.

V Poľsku bude spoločnosť PGE dodávať FM Logistic energiu s výkonom 14 GWh a s príslušnými zárukami pôvodu. Skupina FM Logistic vlastní päť z 13 skladov, ktoré v Poľsku prevádzkuje. Nachádzajú sa v mestách Mszczonów, Błonie, Tomaszów Mazowiecki, Olszowa a Będzin.

Vďaka tejto novej zmluve spoločnosť FM Logistic očakáva, že sa vyhne vypúšťaniu 10 612 ton CO2 do atmosféry ročne. Podľa kalkulačky ekvivalencie skleníkových plynov od americkej agentúry na ochranu životného prostredia, je to ekvivalent jazdy 2 080 osobných vozidiel za jeden rok.

V Českej republike bude Pražská Energetika poskytovať spoločnosti FM Logistic elektrickú energiu z obnoviteľných zdrojov na pohon svojich skladov v Tuchomericiach.

Na Slovensku spoločnosť FM Logistic už v roku 2019 prešla na obnoviteľnú elektrinu vďaka zmluve so Slovenskými elektrárňami.

Podobné opatrenia robia aj ďalšie dcérske spoločnosti FM Logistic mimo strednej Európy. V Španielsku bude celá spoločnosť FM Logistic do konca roku 2021 100% poháňaná obnoviteľnou elektrickou energiou.

„Prechod na obnoviteľné zdroje energie uľahčí dosiahnuť náš cie, a to uhlíkovú neutralitu pre všetky naše skladové prevádzky do roku 2030. Za posledné tri roky spoločnosť FM Logistic v absolútnom vyjadrení znížila emisie skleníkových plynov 1 a 2 rozsahu o 17%,“ uviedla Charlotte Migne, riaditeľka trvalo udržateľného rozvoja FM Logistic.

Okrem nákupu obnoviteľnej elektriny sa spoločnosť FM Logistic snaží vyrábať vlastnú energiu. Neskôr v tomto roku postaví solárne panely na strechách svojej logistickej platformy v meste Błonie a v administratívnej budove v poľskom Mszczonówe. Tieto panely budú produkovať až 450 kWp, respektíve 44,5 kWp. To by malo znížiť spotrebu energie oboch zariadení zo siete o 13%.

O spoločnosti FM Logistic

Spoločnosť FM Logistic bola založená vo Francúzsku v roku 1967 a je nezávislou rodinnou spoločnosťou, ktorá poskytuje riešenia pre dodávateľský reťazec širokému spektru spoločností v oblasti FMCG, maloobchodu, kozmetiky, priemyselnej výroby a zdravotníctva. Pôsobí v 14 krajinách Európy, Ázie a Latinskej Ameriky. Vo fiškálnom roku do marca 2020 dosiahla tržby 1,43 miliardy EUR a má viac ako 27 500 zamestnancov na plný úväzok.

Viac informácií o programe udržateľnosti FM Logistic nájdete na Sustainable Development Impact Report

Kontakt s médiami

Logistika FM
Cyrille Gibot
Tel: +33 6 45 99 91 58,
cgibot@fmlogistic.com

Bol tento obsah zaujímavý, užitočný?