ľudia
ľudia

12 rokov v FM a stále ma to baví #ZAMESTNANCIFM

Patrí k # ZAMESTNANCOMFM a pre našu spoločnosť pracuje už 12 rokov. Počas svojej pracovnej kariéry sa vypracoval na manažérsku pozíciu a svojimi dlhoročnými skúsenosťami…

Na stránke August 11, 2022

Michal Dinga je muž so šarmantným úsmevom, má rád ľudí a tiež prácu s nimi. Má 33 rokov, krásnu manželku a syna, ktorý sa narodil len nedávno, čiže o zábavu má postarané. A aby sme nezabudli, je jedným z najznámejších fotografov mesta Sereď. V rozhovore rozpráva o svojej # KARIEREVFM, spomína na začiatky vo firme a ponúka svoje nápady, ako zviditeľniť a spropagovať verejnosti spoločnosť FM.

Michal s kolegom Jánom – FM DAY.

Ako si sa dozvedel o práci v FM SLOVENSKÁ, s.r.o. a ako dlho pre našu spoločnosť pracuješ?

O FM SLOVENSKÁ, s.r.o. som sa dozvedel ešte počas štúdia, myslím, že z novín, keď sa robil nábor zamestnancov. Bolo to niekedy okolo roku 2007/2008. Pred mojim oficiálnym nástupom do FM SLOVENSKÁ, s.r.o. som 3 roky brigádoval ako študent. V roku 2010 som bol prijatý na pozíciu administratívny zamestnanec skladu, tzv. OPSák. Z prvotných stresov z novej práce sa nakoniec vykľul výborný kolektív administratívy, kde som zažil a naučil sa toho veľmi veľa o fungovaní skladu a logistiky.

Ako vyzerá Tvoj bežný pracovný deň? Skús to popísať tak, aby tomu porozumel každý, kto nepozná našu spoločnosť a nemá pracovné skúsenosti na Tvojej úrovni.

Môj pracovný deň začína o piatej ráno budíčkom v podobe môjho syna. Po rannom fitness a raňajkách odchádzam      do práce. Ranná rutina spočíva v kontrole vecí, ktoré sa týkajú plánovania (výrobné priority, problémové objednávky atď.). Spracovanie emailov a všetkých požiadaviek od zákazníka je vlastne práca priebežne na celý pracovný deň. Nasleduje príprava agendy pre klienta za celý predchádzajúci deň. Sú to informácie, ktoré sa prezentujú klientovi každý deň na pracovných poradách. Často chodievam do výrobnej haly, kde sa človek najrýchlejšie dozvie o veciach vyžadujúcich riešenie, resp. požiadavkách, či už od plánovačov, ktorých riadim, alebo od majstra zmeny, či majstrov na jednotlivých linkách.

Aká bola Tvoja kariérna cesta v spoločnosti a aké máš pracovné ciele do budúcnosti?

Môžem povedať, že moja kariéra mala raketový štart a aj pokračovanie. Od brigádnika v sklade, ešte počas môjho štúdia, som pokračoval, už na trvalý pracovný pomer v roku 2010 ako ,,Administratívny zamestnanec skladu“. V roku 2013 som už zastával funkciu ,,Plánovač junior“. V roku 2014 som pokračoval ako ,,Plánovač výroby senior“. V roku 2017 som sa stal ,,Vedúcim oddelenia plánovania“,za ktoré doteraz zodpovedám. Do budúcna by bolo pre mňa zaujímavé pracovať na oddelení marketingu alebo reklamy pre FM LOGISTIC.                                                                                                                 

Predpokladám, že máš rád svoju prácu, prečo?

Svoju prácu mám rád, pretože sme super tím na oddelení plánovania, ktorý si pomáha a je ústretový aj v rámci kooperácie s inými oddeleniami. Plánovanie a manažment výroby, resp. výrobných objednávok, je pre mňa výzvou, a to hlavne v období sezóny, kedy sú objemy výroby väčšie a uspokojovanie požiadaviek klienta o to zaujímavejšie.

Čo Ťa pôsobenie v spoločnosti FM SLOVENSKÁ, s.r.o. naučilo?

Keďže som na oddelení plánovania už nejaký ten rok, myslím, že ma táto práca naučila niektoré veci vidieť inak. Plánovanie aplikujem aj v bežnom živote, kde by človek ani nepovedal, že to spolu s prácou súvisí. Znamená to, že sa snažím či už stretnutia v rámci súkromia, alebo zákazky týkajúce sa fotografovania plánovať do detailov s presným časovým harmonogramom. Rád som všade načas, tak aj v tomto vidím určitý vplyv mojej pracovnej funkcie na život mimo firmy.

V čom by si sa ešte rád zdokonalil v pracovnej oblasti?

V rámci pracovnej oblasti je to získanie väčšieho rozhľadu o digitalizovaných/automatizovaných novinkách v oblasti plávania výroby. Absolvoval som už niekoľko školení podobného charakteru a verím, že je to dobrá cesta ako spoznať nové trendy, ktoré sa týkajú tejto oblasti.

Ktoré benefity zamestnávateľa považuješ za motivačné?

Za dôležité považujem najmä eventy/teambuildingy pre zamestnancov pre budovanie teamovej súdržnosti a oceňovanie zamestnancov rôznymi spôsobmi. K dispozícii máme MultiSport karty na posilnenie a ozdravenie nášho tela, čo oceňujem. Posilnil by som účasť našej spoločnosti na športových podujatiach, kde by sme sa ako firma mohli veľmi dobre prezentovať.

Autor fotografie: Michal Dinga.

Odporučil by si FM SLOVENSKÁ, s.r.o. svojim známym a priateľom?

Jednoznačne áno. Na moje odporúčanie už máme v teame ďalšiu veľmi príjemnú a odborne zdatnú kolegyňu na pozícii ,,Operačný zamestnanec skladu“. Verím, že naša spoločnosť má stále čo ponúknuť.

Aký je doposiaľ Tvoj najväčší úspech, na ktorý si hrdý?

Som hrdý na moju pracovnú kariéru a profesionálny rast v FM SLOVENSKÁ, s.r.o, dosiahnutie pozície manažéra plánovania výroby a zodpovednosť za fungovanie celého oddelenia.

Môj úspech v osobnom živote je sprevádzaný rôznymi fotografickými oceneniami, výhrami a aj výstavami, ktoré som mal v meste Sereď. Za zmienku stoja aj publikované články, ktoré boli o mne napísane v súvislosti s mojim nadšením pre fotografiu. Moju tvorbu prezentujem na stránke www.michaldinga.com a taktiež som aktívny na mojom Facebook profile a Instagrame.

Autor fotografie: Michal Dinga.

Akú výzvovú métu by si ešte rád dosiahol v súkromnej oblasti?

V osobnom živote je to hlavne zdokonalenie sa v oblasti grafických programov, ktorých vývoj a funkcionalita napredujú míľovými krokmi. Vždy sa tu nájdu nové veci, v ktorých by som sa chcel zlepšiť, resp. sa ich naučiť ovládať.

Bol tento obsah zaujímavý, užitočný?