ľudia
ľudia

Cesta do neznáma – Aleksandar a jeho začiatky v FM #PRACAFM

Aleksandar patrí k prvým cudzincom, ktorí pred 3 rokmi začali svoju #KARIERUVFM  na Slovensku. Pricestoval spolu s priateľkou a spoločne začali nový život ďaleko…

Na stránke August 26, 2022

Aleksandar patrí k prvým cudzincom, ktorí pred 3 rokmi začali svoju #KARIERUVFM  na Slovensku. Pricestoval spolu s priateľkou a spoločne začali nový život ďaleko od svojho domova. Dnes, v FM SLOVENSKÁ, s.r.o., pracuje ako majster baliacej linky a v rozhovore nižšie spomína, čo ho presvedčilo opustiť svoj domov, ako sa mu na Slovensku páči a aké sú jeho plány do budúcnosti.

Čo Ťa presvedčilo odísť zo Srbska a prečo si si vybral práve Slovensko?

Chcel som si vyskúšať byť na všetko sám. Pokiaľ máme známych ľudí okolo seba, nikdy sa poriadne nenaučíme samostatnosti a očakávame pomoc od druhých i v tých najbežnejších situáciách. Takto vznikol nápad odísť do inej krajiny.

Slovensko bolo mojou prvou voľbou, nakoľko som v tom čase veľa o tejto krajine počul a predsa, keď prvýkrát opúšťaš svoju rodnú krajinu, nechceš ísť príliš ďaleko. Usúdil som, že Slovensko bude pre mňa najvhodnejšou voľbou.

Prekvapilo Ťa niečo v našej krajine? Ktoré pamiatky, zaujímavé miesta na Slovensku si už navštívil?

Keďže som vyštudoval architektúru vonkajších priestorov a zaujímam sa o ekológiu, ako prvé som si všímal vzťah ľudí k životnému prostrediu, prírode a porovnával ich s mojimi krajanmi.

Zo slovenských pamiatok som navštívil napríklad Bojnický zámok, vybrali sme sa spolu s priateľkou do Vysokých Tatier, ktoré sú aj v mojom oku presne také, ako ich všetci poznáte – krásne.

V budúcnosti plánujeme viac spoznávať krásy Slovenska v rámci rodinných výletov, nakoľko som sa nedávno stal otcom a tak nám do partie pribudol tej najmilší a v tomto čase aj najmenší cestovateľ, turista.

Čo všetko si o našej spoločnosti FM SLOVENSKÁ, s.r.o. vedel predtým, ako si tu začal pracovať? Išiel si do úplného neznáma? #PRACAVFM

Áno. Absolútne som nevedel, na čo sa FM SLOVENSKÁ, s.r.o., zameriava. Nevedel som, čo spoločnosť vyrába, čím sa zaoberá, koľko má zamestnancov. Vedel som len, že sa nachádza v Seredi – no samozrejme som netušil, či ide o veľkomesto alebo dedinu. Zamieril som nepripravený do úplného neznáma a teraz neľutujem. S odstupom času môžem povedať, že to bolo výborné rozhodnutie.

Aká bola Tvoja kariérna cesta v FM SLOVENSKÁ, s.r.o., čo všetko si sa naučil? Je v rámci našej spoločnosti pozícia, ktorú by si si chcel skúsiť a prečo?

Začiatky sú v každom novom zamestnaní náročné. Moje skúsenosti s FM sú však výborné. Myslím si, že najdôležitejším faktorom úspechu je nastavenie mysle a pozitívny prístup ku všetkému. Začínal som ako operátor výroby, dnes už zastávam pozíciu majstra baliacej linky a riadim menší tím ľudí. #KARIERAVFM

Moju budúcnosť vidím na procesnom oddelení, keďže ma zaujíma „pozadie“ našich výrobkov. Rád by som nastavoval proces jednotlivých balení produktov. Myslím, že by som bol prínosom pre toto oddelenie, pretože čas aktuálne strávený vo výrobe je dobrým základom na vykonávanie tejto práce.

Aká je Tvoja najkrajšia spomienka spojená s našou spoločnosťou? Čo máš na svojej práci najradšej?

Najviac ma potešil môj kariérny postup na majstra baliacej linky a doteraz to vnímam ako najsilnejšiu spomienku. Z ľudského hľadiska som tiež spokojný, mám okolo seba dobrý kolektív, správnych ľudí a tak môžem povedať, že svoju prácu milujem a odnášam si z nej iba pekné spomienky.

Kde sa vidíš za 5 rokov? Plánujete spolu s priateľkou zostať na Slovensku, prípadne sa chcete vrátiť domov?

Aj naďalej sa budem snažiť a verím, že budem pracovne napredovať. Momentálne nad návratom do Srbska neuvažujeme, pretože svoj život sme si vybudovali a stále budujeme práve tu. Našli sme tu priateľov a cítime sa tu príjemne.

Čomu sa vo voľnom čase venuješ, čo Ťa napĺňa?

Vo voľnom čase spoločne s priateľkou rád natáčam videá a propagujeme ich na našom youtube kanáli LMTD EDITION. Video tvorba je tiež niečo, čo mám rád a preto sme sa rozhodli priblížiť slovákom niektoré z našich zvykov a naopak, do Srbska vysielame naše zážitky a skúsenosti zo Slovenska.

Ako som spomínal, sme čerství rodičia, tak pochopiteľne náš voľný čas momentálne smeruje k bábätku. Dúfam, že vás v krátkom čase opäť potešíme na youtube novým videom. Ak by mi spoločnosť FM SLOVENSKÁ, s.r.o. dala súhlas, rád by som spropagoval a predstavil aj moje pracovné prostredie.

Bol tento obsah zaujímavý, užitočný?