ľudia
ľudia

Symbióza generácií je našou súčasťou

Spoločnosť FM SLOVENSKÁ, s.r.o. pod záštitou #FMFOUNDATION pripravila v spolupráci v s detským domovom Sereď projekt ,,Symbióza generácií je našou súčasťou´´.

Na stránke December 9, 2022

Spoločnosť FM SLOVENSKÁ, s.r.o. pod záštitou #FMFOUNDATION pripravila v spolupráci v s detským domovom Sereď projekt ,,Symbióza generácií je našou súčasťou´´. V tomto kalendárnom roku sme pripravili už tretiu aktivitu tohto druhu, prostredníctvom ktorej spájame dve generácie.

Staroba je prirodzenou súčasťou nášho života a my si spoločne želáme zlepšiť kvalitu života seniorov, ako aj posilniť  ich kontakty s ľuďmi.

Vyrobili sme si terapeutické pohánkové vankúše

Dňa 28.11.2022 sme zorganizovali ďalšiu zaujímavú aktivitu pod názvom ,,Vyrob si svoj terapeutický vankúšik.´´ Cieľom tohto podujatia bolo vyrobiť si svojpomocne niečo užitočné, čo pomôže pri ťažkostiach s krčnou chrbticou, či s kĺbmi a týmto aktivovať a potešiť  klientov DSS Sereď, tiež integrovať deti z detského domova Sereď.

Pohánkové vankúšiky, ktoré sme si ušili boli rozmanitých vzorov a farieb. Každý klient DSS, ako aj deti z detského domova Sereď si naplnili vankúšik pohánkovými šupkami, ktoré sa vďaka svojej tvárnosti prispôsobujú akémukoľvek tvaru. Môžu pomôcť pri ťažkostiach s krčnou chrbticou, s kĺbmi či s reumatickými problémami. Šupky majú schopnosť akumulovať teplo i chlad. Kto chce využiť teplý pohánkový vankúšik, môže ho nechať nahriať na slniečku, na kúrení alebo ho môže na dobu 1 minúty vložiť do mikrovlnnej rúry. Po priložení na bolestivé miesto sa svalstvo krásne uvoľní. Vankúšik je možné tiež schladiť a použiť ako studený obklad.

Aj #ZAMESTNANCIFM spoločnosti FM SLOVENSKÁ, s.r.o. sa zapojili do tejto milej aktivity a počas výroby vankúšikov nás sprevádzali príjemnou hudbou a spevom.

Bol tento obsah zaujímavý, užitočný?